Firma LINDT jako pierwsi wprowadzili ultra cienką i innowacyjną tabliczkę czekolady EXCELLENCE - to sprawiło, że czekolada z dużą ilością kakao stała się popularną. Jest stworzona tak, aby szybko rozpuszczała się, uwalniając wyrazisty smak i aromat. Czekolada daje unikalne i eleganckie uczucie smaku.
LINDT - to najlepszej jakości czekolada Szwajcarska. Dobrze znana i uznawana dzięki swemu unikalnemu smaku i swej teksturze. Stworzenie takiej czekolady jest sztuką, która potrzebuje głębokiej wiedzy, wieloletniego doświadczenia i zaangażowania w bezkompromisową jakość. Dla jakości jest udzielane najwięcej uwag - dobór surowców, proces produkcji, pakowanie i prezentowanie. Mistrzowie czekolady LINDT, kierując się pasją, poświęceniem i innowacyjnym duchem od 1845 roku tworzą niepowtarzalną przyjemność czekolady LINDT.
-----
Składniki: cukier, masa kakaowa, preparat pomarańczowy (7%) (przecier pomarańczowy (34%), cukier, jabłka, ananas, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja zagęszczająca (alginian sodu), stabilizator (fosforan wapnia), aromaty), MIGDAŁY (7%), masło kakaowe, bezwodny tłuszcz MLEKA, emulgator (LECYTYNA SOJOWA), aromaty. Może zawierać śladowe ilości MLEKA, LEŚNYCH i innych ORZECHÓW.
Stała masa kakaowa: nie mniej jak 48%.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna 2193,00 kJ / 526,00 Kcal,
- Tłuszcze 32 g,
- W tym kwasy nasycone 18 g,
- Węglowodany 49 g,
- W tym cukry 42 g,
- Białko 6,7 g,
- Sól 0,09 g.
Waga netto: 100 g.
Dystrybutor: UAB Eugesta, Kibirkšties g. 8, Vilnius, Lietuva.