Firma LINDT jako pierwsi wprowadzili ultra cienką i innowacyjną tabliczkę czekolady EXCELLENCE - to sprawiło, że czekolada z dużą ilością kakao stała się popularną. Jest stworzona tak, aby szybko rozpuszczała się, uwalniając wyrazisty smak i aromat. Czekolada daje unikalne i eleganckie uczucie smaku.
LINDT - to najlepszej jakości czekolada Szwajcarska. Dobrze znana i uznawana dzięki swemu unikalnemu smaku i swej teksturze. Stworzenie takiej czekolady jest sztuką, która potrzebuje głębokiej wiedzy, wieloletniego doświadczenia i zaangażowania w bezkompromisową jakość. Dla jakości jest udzielane najwięcej uwag - dobór surowców, proces produkcji, pakowanie i prezentowanie. Mistrzowie czekolady LINDT, kierując się pasją, poświęceniem i innowacyjnym duchem od 1845 roku tworzą niepowtarzalną przyjemność czekolady LINDT.
-----
Skład: miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, masło kakaowe, nierafinowany cukier trzcinowy. Może zawierać śladowe ilości TŁUSZCZU, MLEKA i SOJU.
Masa kakao – nie mniej jak 99%.
Wartość energetyczna i odżywcza 100g.:
- Wartość energetyczna 2433,00 kJ / 590,00 Kcal,
- Tłuszcze 51g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 31g,
- Węglowodany 8g,
- z których cukry 1g,
- Białko 15g,
- Sól 0,06g.
Waga netto: 50g.
Dystrybutor:: UAB Eugesta, Kibirkšties g. 8, Vilnius, Lietuva.