Firma LINDT jako pierwsi wprowadzili ultra cienką i innowacyjną tabliczkę czekolady EXCELLENCE - to sprawiło, że czekolada z dużą ilością kakao stała się popularną. Jest stworzona tak, aby szybko rozpuszczała się, uwalniając wyrazisty smak i aromat. Czekolada daje unikalne i eleganckie uczucie smaku.
LINDT - to najlepszej jakości czekolada Szwajcarska. Dobrze znana i uznawana dzięki swemu unikalnemu smaku i swej teksturze. Stworzenie takiej czekolady jest sztuką, która potrzebuje głębokiej wiedzy, wieloletniego doświadczenia i zaangażowania w bezkompromisową jakość. Dla jakości jest udzielane najwięcej uwag - dobór surowców, proces produkcji, pakowanie i prezentowanie. Mistrzowie czekolady LINDT, kierując się pasją, poświęceniem i innowacyjnym duchem od 1845 roku tworzą niepowtarzalną przyjemność czekolady LINDT.
-----
Skład cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, bezwodny tłuszcz z MLEKA, emulgator (lecytyna sojowa), ekstrakt z chili, aromat. Może zawierać śladowe ilości MLEKA, orzechów laskowych, migdałów i innych ORZECHÓW.
Masa kakao – nie mniej jak 85%.
Dodatki do żywności: E322.
Wartość energetyczna i odżywcza 100g.:
- Wartość energetyczna 2240,00 kJ / 538,00 Kcal,
- Tłuszcze 33g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20g,
- Węglowodany 50g,
- z których cukry 48g,
- Białko 6,1g,
- Sól 0,1g.
Waga netto: 100g.
Dystrybutor: UAB Eugesta, Kibirkšties g. 8, Vilnius, Lietuva.