Firma LINDT jako pierwsi wprowadzili ultra cienką i innowacyjną tabliczkę czekolady EXCELLENCE - to sprawiło, że czekolada z dużą ilością kakao stała się popularną. Jest stworzona tak, aby szybko rozpuszczała się, uwalniając wyrazisty smak i aromat. Czekolada daje unikalne i eleganckie uczucie smaku.
LINDT - to najlepszej jakości czekolada Szwajcarska. Dobrze znana i uznawana dzięki swemu unikalnemu smaku i swej teksturze. Stworzenie takiej czekolady jest sztuką, która potrzebuje głębokiej wiedzy, wieloletniego doświadczenia i zaangażowania w bezkompromisową jakość. Dla jakości jest udzielane najwięcej uwag - dobór surowców, proces produkcji, pakowanie i prezentowanie. Mistrzowie czekolady LINDT, kierując się pasją, poświęceniem i innowacyjnym duchem od 1845 roku tworzą niepowtarzalną przyjemność czekolady LINDT.
-----
Składniki: masa kakaowa, cukier, masło kakaowe, wanilia. Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW, MLEKA, SOJOWYCH ziaren, nasion SEZAMU i PSZENICY.
Stała masa kakaowa - nie mniej jak 70%.
Wartość odżywcza w 100 g.:
- Wartość energetyczna 2350,00 kJ / 566,00 Kcal,
- Tłuszcze 41g,
- W tym kwasy nasycone 34 g,
- Węglowodany 34 g,
- W tym cukry 29 g,
- Białko 9,5 g,
- Sól 0,1 g.
Waga netto: 100 g.
Dystrybutor: UAB Eugesta, Kibirkšties g. 8, Vilnius, Lietuva.