Firma LINDT jako pierwsi wprowadzili ultra cienką i innowacyjną tabliczkę czekolady EXCELLENCE - to sprawiło, że czekolada z dużą ilością kakao stała się popularną. Jest stworzona tak, aby szybko rozpuszczała się, uwalniając wyrazisty smak i aromat. Czekolada daje unikalne i eleganckie uczucie smaku.
Idealnie zbalansowana między ani zbyt gorzką, ani zbyt intensywną, czekolada ta oddaje esencję ziaren kakaowca z aromatami palonej kawy i drewna
LINDT - to najlepszej jakości czekolada Szwajcarska. Dobrze znana i uznawana dzięki swemu unikalnemu smaku i swej teksturze. Stworzenie takiej czekolady jest sztuką, która potrzebuje głębokiej wiedzy, wieloletniego doświadczenia i zaangażowania w bezkompromisową jakość. Dla jakości jest udzielane najwięcej uwag - dobór surowców, proces produkcji, pakowanie i prezentowanie. Mistrzowie czekolady LINDT, kierując się pasją, poświęceniem i innowacyjnym duchem od 1845 roku tworzą niepowtarzalną przyjemność czekolady LINDT.
-----
Składniki: masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, masło kakaowe, nierafinowany cukier trzcinowy, wanilia. Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW, MLEKA, SOJOWYCH ZIAREN, nasion SEZAMU i PRZENICY. Stała masa kakaowa - nie mniej jak 85%.
Wartość odżywcza 100 g.:
- Wartość energetyczna 2413,00 kJ / 584,00 Kcal,
- Tłuszcze 46 g,• W tym kwasy nasycone 28 g,
- Węglowodany 19 g,
- W tym cukry 11g,
- Białko 12,5 g,
- Sól 0,02 g.
Waga netto: 100 g.
Przechowywaćw suchym i chłodnym miejscu. Kraj pochodzenia: Francja.
Dystrybutor: UAB Eugesta, Kibirkšties g. 8, Vilnius, Lietuva.